Skulltag Archive
https://x1.rfc1337.net/stforum/

Audio Problems After Program Restart
https://x1.rfc1337.net/stforum/viewtopic.php?f=132&t=27257
Page 1 of 1

Author:  mkylman [ Tue Oct 26, 2010 9:37 am ]
Post subject:  Audio Problems After Program Restart

Hey guys, I have a strange problem right now. First off, my computer. I've got a Dell Inspiron 1545 laptop w/ 3 gigs of ram, a Pentium dual core processor(both cores are 2.0 ghz), and the default Intel integrated video card. I can play stuff like Dead Space and Mass Effect so long as I shut off dynamic shadows and whatnot. I just recently went from Ubuntu 10.04 to 10.10 and Skulltag has run beautifully up until the upgrade/update.

It seems that the very first time I run Skulltag after a reboot all of the various sounds play perfectly. However, if I close Skulltag, whether it's because I want to change wads or take a break, when I open Skulltag again the audio is all garbled and laggy. It's not like screeching and completely indecipherable, but it's as though when I'm exiting Skulltag something isn't quitting properly. Since it's the audio that's screwing up my guess is that Timidity is to blame, although I don't really know. Has anyone else had this problem? Does anyone know how I can fix this? Any help would be greatly appreciated.

mkylman

Author:  -=Dark-Assassin=- [ Tue Oct 26, 2010 10:15 am ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

Hmm, I get a similar problem, although this happens all the time. I am using ubuntu 10.04 While in game, try using snd_reset.
ATM i am using SDL, if i change it to ALSA, DSS or ESD, they will be way out of sync, or not even work at all.
Try in software render mode. For some reason, it does not give sound problems such as the GL render does.

Author:  mkylman [ Tue Oct 26, 2010 11:19 am ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

Thanks ds201, but I tried your suggestions and had no change, although the music was completely absent sometimes.

I'm wondering why it works fine initially and then on the second time around it's fubar again.

Author:  Peacesells [ Tue Oct 26, 2010 8:54 pm ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

are you sure it closed everything properly? and it closed fully? check in the task manager it has (I don't remember the name right now) and make sure it closed fully and isn't hanging.

Author:  mkylman [ Tue Oct 26, 2010 9:03 pm ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

I have checked the system monitor, that was one of my first solutions. Skulltag itself seems to be closing properly, from what I can see, but it seems like Timidity just hangs around. I think that Timidity is always running though... Even so, I tried killing all open Timidity processes and then starting up Skulltag. It didn't change anything though. *sigh*

Author:  Peacesells [ Tue Oct 26, 2010 9:12 pm ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

have proper sound drivers? ( I used ubuntu and forget if it even use drviers lol) otherwise I may have to look into it via ubuntu, though I never had problems with it.
Also don't know if this has to do anything with it. viewtopic.php?f=33&t=21047&p=259923

Author:  mkylman [ Tue Oct 26, 2010 9:37 pm ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart


Author:  Peacesells [ Tue Oct 26, 2010 9:46 pm ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

well my only other thoughts are these few places...
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449
http://www.linuxquestions.org/questions ... tu-584562/
https://help.ubuntu.com/community/HdaIntelSoundHowto
http://www.doomworld.com/vb/source-port ... der-linux/

Author:  mkylman [ Tue Oct 26, 2010 11:48 pm ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

Eep...after reading that third link it seems like I've got a lot of tinkering to do ._.

I'll post back if there's any changes. Thanks Peacesells.

Author:  Peacesells [ Wed Oct 27, 2010 8:23 am ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

no problem :) just trying to help.

Author:  mkylman [ Wed Oct 27, 2010 10:20 pm ]
Post subject:  Re: Audio Problems After Program Restart

I've got an update, I think anyway.

I noticed that my music playback in Rhythmbox(ubuntu's default music player) is also really fucked up, it'll play but tracks will randomly skip. I did some research, which ultimately led me to this thread: , and it seems that it's a PulseAudio problem. I'm guessing that since my /home is on a separate partition, even though I did a fresh install on the OS partition the old settings must have hung around, so I'm clearing out the old folders for pulse audio and alsa in the hopes that this will fix my problems.

EDIT: It worked, Skulltag is running awesomely now!

Page 1 of 1 All times are UTC - 6 hours
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/